Pravno obvestilo

Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Perfecta Sanitas to spletno stran vzdržuje z namenom seznanjati javnost s svojimi dejavnostmi in delovanjem.

Pri tem si prizadeva, da bi bile objavljene informacije čim bolj točne in redno posodobljene. Kljub temu ne sprejema nikakršne odgovornosti in ne daje jamstev v zvezi z vsebinami, ki so objavljene na tej spletni strani kot tudi ne v zvezi s popolnostjo, točnostjo, zanesljivostjo, ustreznostjo ali dostopnostjo informacij ali fotografij. Vsakršno zanašanje na informacije na tej spletni strani je izključno na lastno odgovornost.

V nobenem primeru Perfecta Sanitas ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno izgubo ali škodo (vključno s posredno ali posledično izgubo ali škodo), ki bi jo kateri koli obiskovalec te spletne strani utrpel zaradi izgube podatkov ali dobička, ki bi bila posledica uporabe te spletne strani ali v zvezi z uporabo te spletne strani.

Prek te spletne strani lahko dostopate do drugih spletnih strani, ki pa niso pod kontrolo Perfecte Sanitas, ne glede narave, vsebine kot tudi ne glede njihove dostopnosti. V nobenem primeru te povezave ne pomenijo priporočil ali strinjanja s stališči, ki jih vsebujejo te spletne strani.

Perfecta Sanitas si prizadeva, da bi ta spletna stran delovala nemoteno, vendar pa ne prevzema odgovornosti, če stran začasno ne bi bila dosegljiva zaradi tehničnih vzrokov izven nadzora Perfecte Sanitas.